Day 10. 84km. Heidelberg – Heilbronn

Posted: September 22, 2014 in Cycling, Germany
Tags: , , ,

After a dry start crossing rolling fields, the heavens tried to outdo their effort from yesterday regarding downpours – and they succeeded. Marius – my warm shower host – is preparing for a world cycle trip. I love the twinkle in his eyes. We are both about to experience it. Living on the road.

Rolling fields on the way to Heilbronn

Rolling fields on the way to Heilbronn

I am toasty warm, writing this blog in front of a wood fire in Heilbronn. Thanks Marius and his parents for their wonderful hospitality. This is the first fire of the trip. The weather has got colder, and has remained grey. Heidelberg was grey.

Heidelberg

Heidelberg


Heilbronn was grey.
Me in Heilbronn

Me in Heilbronn


And then Heilbronn was wet. Really wet.
Torrential downpour in Heilbronn

Torrential downpour in Heilbronn

Marius is leaving for his world trip in February. I know how excited he is feeling, and how impatient he is. I was there a few months ago. His eyes are shining, and he is experiencing the world at every moment. Good luck to you, Marius. It will be the trip of a lifetime!

Comments
 1. Reinhard Pölzl says:

  Fascinating what jou are doing. Keep going on strong so that we are able to follow jour amazing trip till jour homeland.
  Sincerely
  Rein Pölzl

 2. dvanderzwaan says:

  Ben je soms ook nog fotograaf? Wat een prachtige foto’s zitten er tussen. Dit is dubbel genieten.
  groet Trudi

  • Dankjewel, Trudi! Ik ben geen fotograaf maar vind het leuk als je mijn foto’s goed vindt. Tijdens het fietsen kijk ik uit naar wat een mooie foto zou kunnen zijn. 🙂
   Vanochtend was het weer grijs maar nu schijnt de zon. Misschien valt er wat straks te fotograferen. 🙂

 3. ton smeets says:

  Hi Matthew

  Ik begrijp dat je ook goed nederlands spreekt dus vandaar mijn bericht in het nederlands.
  Jammer genoeg kon ik je geen uitgeleide doen tijdens je vertrek vanuit nederland maar ik volg je elke dag en met heel veel plezier. Tot nu toe zit het weer je niet echt mee geloof ik. Maar dat gaat beter worden want ik volg ook Bert van de Kroft uit Valkenswaard ( bert.kroft.nl ) die naar Thailand fietst en die ook regelmatig in het ED bericht. Met hem ben ik ook enkele dagen meegefietst in duitsland en oostenrijk en dat is toch wel even kicken. Hij fietst nu ergens voorbij Turkmenistan en moest dus ook die 500 km in 5 dagen fietsen waarover jij al sprak in het ED. In feite fietst hij 5000 km voor jou uit. Wellicht kun je zijn contacten en ervaringen gebruiken tijdens je reis want jullie routes zijn ongeveer vergelijkbaar. En wat het weer betreft kan ik je zeggen dat het nog heel erg warm gaat worden dus daar verheug je je maar vast op. Ik wens je een geweldig mooie en avontuurlijke reis toe en ook ik ( zelf fotograaf van beroep ) vind dat je , net als Bert , prachtige foto’s maakt en de mooiste gaan zeker nog komen dat zul je wel zien als je op het blog van Bert gaat kijken.
  gr Ton Smeets uit Valkenswaard

  • Hey Ton. Bedankt voor je erg leuke bericht!
   Ik heb contact met Bert gehad en volg zijn blog. Wij zijn beide van bijna hetzelfde startpunt gestart. Ik zie dat hij nu in Turkmenistan is, en dat hij een 3 maand visa voor China heeft. Ik hoop dat dat mij ook lukt!
   Groetjes uit een erg mooie Neckar Dal.
   Matthew

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.